Sense interessos ni comissions

Finançament de CaixaBank

Enviament i devolució gratuïts

0% TAE - Enviament i devolució gratuïts

Preguntes Freqüents

Registre i identificació

M’he de registrar?

El registre és necessari per poder comprar amb finançament a la botiga. El fet que estiguis registrat ens facilita els processos d’enviament, de facturació i de pagament. En cas de pagament al comptat, no cal registrar-se i es pot finalitzar la compra com a convidat.

Per què cedeixo les meves dades?

La cessió de dades ens permet conèixer-te per oferir-te els millors avantatges econòmics i facilitats de pagament de manera personalitzada i exclusiva per a tu. Pots consultar el text legal aquí. Des de l’apartat “Compte personal” pots desvincular i vincular les dades en qualsevol moment. Ens pots enviar un missatge a servicio.cliente@wivai.com per desvincular les dades en qualsevol moment.

Com puc modificar les dades personals?

Des de l’àrea personal pots modificar les dades personals.


Compra i enviament

Com es compra?

Per adquirir un article amb finançament cal estar registrat; en canvi, si el pagament es fa al comptat no cal i s’hi pot accedir com a “convidat”. Quan hagis iniciat la sessió o efectuat el registre, podràs afegir els productes que vulguis al cistell de la compra. A continuació, hauràs d’anar el cistell per indicar les dades d’enviament i facturació i el mètode de pagament. Quan hagis efectuat el pagament, rebràs per correu electrònic la confirmació de la comanda.

Com sé si hi ha estoc d’un producte?

A la vista resumida de cada producte s’indica si l’article té estoc o està exhaurit. Al detall de la fitxa de producte trobaràs més informació respecte del temps de lliurament o productes que oferim com a alternativa si el que vols està exhaurit.

Com sé quan estarà disponible un producte?

Si coneixem la data en què en tornarem a tenir estoc, la indicarem a la fitxa del producte. A més, a la fitxa mateixa pots demanar que t’avisem quan el producte torni a estar en venda.

Com puc trobar un producte?

A la part superior del web trobaràs el cercador 🔍. Hi pots cercar per producte o per marca.

Quina garantia tenen els productes?

Els productes tenen una garantia de 2 anys. Per a més informació sobre com es tramita la garantia, consulta l’enllaç següent a la FAQ “vull tramitar la garantia”.

Com puc saber quins accessoris inclou el producte?

Trobaràs tota la informació sobre els accessoris i regals a la fitxa del producte. A més, durant la compra podràs veure què inclou o què regalem i també què hi pots afegir amb un cost.

Condicions generals de compra

Pots consultar les condicions de compra aquí.

Com puc saber si he finalitzat correctament la comanda?

Sempre que acabes de fer una comanda reps per correu electrònic la confirmació de la compra. Si ets un usuari registrat, també a l’àrea personal, a la secció “Comandes”, pots veure el resum de la comanda efectuada.

Targeta

El pagament amb targeta està disponible per a totes les comandes. Pot ser al comptat

TAX FREE

Pots consultar les condicions TAX FREE aquí.

Terminis de lliurament - Península i Balears

El lliurament de la comanda es fa mitjançant un servei de missatgeria al lloc indicat en un termini no superior a 5 dies hàbils després del cobrament. En la gran majoria dels casos el termini de lliurament és inferior, però depèn de la població de lliurament i de les rutes dels serveis logístics.

Canàries, Ceuta i Melilla

El lliurament de la comanda es fa mitjançant un servei de missatgeria al lloc indicat en un termini no superior a 7 dies hàbils després del cobrament. En la gran majoria dels casos el termini de lliurament és inferior, però depèn de la població de lliurament i de les rutes dels serveis logístics.

Enviaments internacionals

De moment no fem enviaments fora d’Espanya.

Instal·lació i retirada d’electrodomèstics

Per al lliurament de grans electrodomèstics, matalassos i televisors (només models de 75” i Frame) es fa un enviament amb instal·lació inclosa. En el cas de grans electrodomèstics, hi ha un servei de recollida del producte antic que es pot seleccionar en el moment de la compra.

Què passa si no soc a casa en el moment del repartiment?

En aquest cas, l’operador logístic es posarà en contacte amb tu per establir una nova data de repartiment.

Puc acordar una hora de lliurament o modificar l’adreça?

Per acordar una franja horària per lliurar el producte o modificar les dades de lliurament, ho pots comunicar a l’operador logístic quan es posi en contacte amb tu per fer l’enviament. Pots contactar amb nosaltres.

Puc modificar la comanda?

Quan hagis fet la comanda, ja no es pot modificar. La pots anul·lar durant les primeres hores a la secció “Comandes” de l’àrea personal o en pots fer la devolució dins del període vàlid de 14 dies naturals a partir de la data de recepció de la comanda.

Condicions de desistiment

Pots consultar les condicions de desistiment aquí.

Exercici del dret de desistiment

Per exercir el dret de desistiment tens l’opció de demanar-ho a través de la secció “Comandes”.

Com puc tramitar un canvi?

Pots demanar el canvi des de l’àrea privada en el termini establert per fer-ho, 15 dies hàbils. Si has fet la comanda com a convidat rebràs informació en el correu electrònic de confirmació de com pots tramitar el canvi.

Com puc tornar la comanda?

Pots tornar la comanda a la secció “Comandes” de l’àrea personal dins del període vàlid per fer-ho, 14 dies naturals a partir de la data de recepció de la comanda.

Què he de fer si la comanda arriba danyada en el transport?

Tramita el canvi o devolució i explica’ns en el formulari la petició de canvi. Ens posarem en contacte amb tu per solucionar el problema.

Què he de fer si he rebut un producte erroni?

Tramita el canvi o devolució i explica’ns en el formulari la petició de canvi. Ens posarem en contacte amb tu per solucionar el problema.

Retorn parcial

Ara mateix només es poden tramitar devolucions pel total de la comanda.


Postvenda

On puc consultar la factura? Quan estarà disponible?

Pots descarregar la factura des de l’àrea personal a partir de 48 hores després de fer la comanda. Si has fet la comanda com a convidat, pots consultar la factura a través del correu electrònic de confirmació.

Vull tramitar la garantia

Tots els articles adquirits per mitjà de Compra Estrella tenen 2 anys de garantia. Pots consultar com es tramita la garantia aquí.

Vull contactar amb el servei d’atenció tècnica

Aquí pots trobar el llistat complet de telèfons de tots els serveis d’atenció tècnica de les marques amb què treballem. Tingues a mà la factura quan hi truquis, és possible que te la demanin.